Alcohol adem, kun je het vermijden?

Een alcohol adem, wat is het verband?

Er zijn veel tegenstijdigheden als het gaat om alcohol adem. Aan de ene kant krijg je een slechte adem van alcohol. Terwijl er aan de andere kant ook veel commerciële mondwater verkrijgbaar is die antibacterieel genoemd wordt. Wat is nu dan werkelijk de relatie tussen alcohol en adem?

De slechte smaak van alcohol adem is vanwege uitdroging uitdroging

De voornaamste reden dat alcohol adem slecht maakt, is vanwege uitdroging. Alcohol heeft een uitdrogend effect. Dit betekent dat je minder speeksel produceert, wat het belangrijkste natuurlijke bestrijdingsmiddel is tegen slechte adem. Speeksel verwijdert bacteriën en organismen die in de mond voorkomen zodat er geen onaangename geuren kunnen ontstaan. Wanneer je dus alcohol drinkt verminder je het speeksel in je mond, waardoor je sneller vatbaar bent voor slechte adem.

De bacteriën die in je mond leven en slechte adem veroorzaken worden anaerobe bacteriën genoemd. Bij een droge mond zullen deze bacteriën gedijen, door de chemische reacties die zij veroorzaken komen er onprettige geuren vrij, wat jouw adem slecht zal maken.

Alcohol drinken moet dus zoveel mogelijk vermeden worden als je een slechte adem hebt en daar vanaf wilt komen. Veel water drinken helpt natuurlijk tegen uitdroging, maar in combinatie met alcoholconsumptie zal het niet veel effect hebben.

KLIK HIER OM JE SLECHTE ADEM DEFINITIEF TE STOPPEN

Als je echt last hebt van een hele slechte adem en deze gaat maar niet weg, en je drinkt regelmatig wat alcohol, dan is het heel verstandig om toch te minder en stappen te ondernemen om van je adem weer fris te maken.

De invloed van mondwaters op alcohol adem

De meeste mondwater producten bevatten een kleine hoeveelheid alcohol. Er wordt gezegd dat dit helpt om slechte adem tegen te gaan. Dat is ook wel correct, omdat alcohol een antibacteriële werking heeft en dus bacteriën in de mond zal doden.

Echter, omdat het alcohol is wordt je dankzij deze soorten mondwater sneller vatbaar voor uitdroging en dus anaerobe bacteriën. Op de korte termijn zal je inderdaad de bacteriën in de je mond doden met alcoholische mondwater producten, maar op de lange termijn zal je problemen krijgen door uitdroging. Dit is dus geen goede optie als je van plan bent om van je slechte adem af te komen. Er zijn wel andere, wat specialere, producten verkrijgbaar die je beter van pas zullen komen.

Andere producten om alcohol adem te voorkomen

Wat kun je nog meer doen tegen een alcohol adem?

Hier zijn nog wat tips als je tijdelijk een alcohol adem wilt maskeren (let op: dit zijn geen duurzame oplossingen en niet alles is ook een gezonde oplossing uiteraard!)

  • gebruik geactiveerde koolcapsules
  • gebruik antipoleez (in Nederland echter moeilijk verkrijgbaar maar ben je in Amerika dan kun je het daar wel vinden)
  • je kunt nog beter naar knoflook ruiken dan naar alcohol.Dus aarzel niet je eten op smaak te brengen met knoflook
  • je kunt je alcohol adem ook verbergen door chips te eten als je het doopt in pindakaas
  • popcorn, zoute biscuits, frites, noten absorberen kleine hoeveelheden alcohol als je tegelijkertijd water drinkt. Ook rijstwafels, pinda’s en sommige granen helpen om je alcohol adem te verbergen
  • neem een stoombad met etherische olien of stoom met een beetje Vicks
  • zorg dat je een lekkere after shave of parfum gebruikt

Mondwater zonder alcohol is uiteraard vele malen effectiever. Zo zou je het beste zelf je mondwater kunnen maken met natuurlijke ingrediënten. Meer informatie vind je hier.  Tandpasta’s hebben nl vaak alcohol als bestandsdeel, wat dus ook alles behalve ideaal is. De tandpasta Weladine Saline heeft geen alcohol en wordt door velen beschouwd als één van de betere producten om slechte adem tegen te gaan.

Als je hier meer over wil weten, dan is het programma van Ton Koopman (Stop Slechte Adem Behandelplan) zeker een aanrader. Met dit programma leer je wat de beste producten zijn om een slechte adem te bestrijden en te voorkomen. Ook kun je je op deze pagina inschrijven voor een 100% gratis video training van 5 delen. Bij deze training wordt je uitgelegd hoe je het beste alcohol adem kunt bestrijden en voorkomen. Je kunt namelijk al 50% van je slechte adem verminderen binnen 12 uur!