Tongreiniger hoe wat en waarom

Waarom en hoe je een tongreiniger moet gebruiken

Een tongschraper, ook bekend als een tongreiniger, is een handig apparaat wat dagelijks gebruikt zou moeten worden. Slechte adem wordt meestal veroorzaakt vanwege de opbouw van bacteriën, dode weefselcellen en etensresten op de tong.

Dit gebeurt voornamelijk op het gedeelte van de tong dat dieper in de keel zit. Een tandborstel is niet ontworpen om de tong effectief schoon te maken, logisch ook, want tandoppervlak is anders dan het ruwe oppervlak van de tong.

Maar hoe moet je een tongreiniger gebruiken?

De tongreiniger in de praktijk

Het principe van een tongreiniger is erg simpel. Op het uiteinde zit een ergonomisch ontworpen schraapblad waarmee je over de tong moet gaan. Hiermee worden alle bacteriën, cellen en etensresten in één beweging weggehaald. Sommige gebruikers kunnen kokhalsreflex krijgen wanneer ze te ver in hun keel gaan met de tongreiniger.

Dit kan vermeden worden door de tong te ontspannen en uit te ademen tijdens het schoonmaken van het meest diepe gedeelte.

tongreinigerLuxere varianten van de tongreiniger zijn tevens voorzien van speciale gels of dergelijke waar antibacteriële middelen in zitten die ervoor zorgen dat de tong nog beter schoon wordt.

Wat is de beste tongreiniger?

Er zijn een groot aantal verschillende merken van tongreinigers op de markt verkrijgbaar. Het is moeilijk om te zeggen wat de beste tongreiniger is omdat ze kleine verschillen hebben. Hier volgen er een aantal:

– Halita Tongreiniger. De tongreiniger van Halita heeft een groot schraapblad met een zogenaamde v-tip waarmee de groef in het midden van de tong ook schoonmaakt wordt.

– GUM Tongreiniger. De tongreiniger van GUM heeft aan de ene kant een schraapblad en aan de andere een borstel. Zo kan de tong op twee manieren schoongemaakt worden.

– Meridol Halitose Tongreiniger. De halitose tongreiniger van Meridol heeft een zacht schraapblad waardoor deze perfect is voor mensen met een gevoelige mond.

Wat voor jou de beste tongreiniger is, hangt dus van waar je voorkeur naar uit gaat. De ene verkiest de Meridol Halitose Tongreiniger en de ander de Halita Tongreiniger.

Waarom een tongreiniger gebruiken?

De grootste reden waarom je een tongreiniger zou moeten gebruiken, is een slechte adem. De tong is de ideale broedplaats voor bacteriën, omdat hier etensresten en andere cellen blijven hangen. De bacteriën zullen deze etensresten en cellen afbreken waarnaar er vluchtige zwavelverbindingen ontstaan. Hierdoor krijg je een zeer vieze adem. De beste manier om dit tegen te gaan is om een tongreiniger te gebruiken.

Alles wat je moet weten over slechte adem

Een slechte adem is een zeer vervelend probleem. Het is lastig om de juiste manier te vinden om ervan af te komen, omdat er naast bacteriën op de tong ook andere oorzaken kunnen zijn. Als je een slechte adem hebt is het belangrijk dat je jezelf goed informeert zodat je jou adem zo snel mogelijk weer fris en gezond kunt maken.

Met geweldige Stop-Slechte-Adem-Behandelplan van Ton Koopman krijg je alle informatie die je nodig hebt om slechte adem te bestrijden. Dan weet je niet alleen hoe je een tongreiniger moet gebruiken, maar ook hoe je slechte adem in de toekomst kunt vermijden. Ook kun je je via deze pagina inschrijven voor een gratis 5-delige videotraining, waarin het geheim verklapt wordt waarmee je binnen 12 uur je slechte adem met 50% kunt verminderen!