Hoe ontstaat slechte adem?

Slechte adem is voor iedereen een nachtmerrie. Je kunt wel sprankelende witte tanden hebben, toch betekent dat niet dat je geen stinkende adem kunt krijgen. Dit kan je sociale leven ruïneren en zelfs in de weg staan van succes. Maar hoe ontstaat slechte adem eigenlijk? En kun je het op een eenvoudige manier vermijden?

De voornaamste oorzaak van het ontstaat van slechte adem: anaerobe bacteriën

Er is aangetoond dat 80% van de slechte adem problemen veroorzaakt worden in de mond zelf, door anaerobe bacteriën. De overige 20% is het gevolg van een ziekte of spijsverteringsprobleem. Anaerobe bacteriën zijn dus de boosdoener als het gaat om het ontstaan van slechte adem. Maar wat zijn dit eigenlijk voor bacteriën?

Anaerobe betekent dat ze geen zuurstof nodig hebben. Wat ze wel nodig hebben is eiwitten (proteïnes), welke ze afbreken zodat wij ze kunnen verteren. Anaerobe bacteriën hebben dus een belangrijke en onmisbare rol in onze mond. Maar onder sommige omstandigheden worden de eiwitten afgebroken in sneller tempo. Eiwitten bestaan zelf uit aminozuren, waar veel zwavel in zit. Wanneer de anaerobe bacteriën veel eiwitten afbreken, worden er zogenaamde Vluchtige ZwavelVerbindingen gemaakt (VZV). Dit kan zichtbaar worden als een witte of gele aanslag op de tong. Deze vluchtige zwavelverbindingen zijn de oorzaak van een slechte adem.

De volgende keer als je je dus afvraagt, “Hoe kom ik aan een slechte adem?”, dan is het antwoord waarschijnlijk anaerobe bacteriën.

Hoe onstaat slechte adem? Beter is je afvragen: hoe kom je van slechte adem af

Omdat de anaerobe bacteriën dus belangrijk zijn voor het verteren van eiwitten, kun je ze niet voor eens en voor altijd verwijderen. Je hebt ze nodig, maar wel in kleinere maten. Het is mogelijk om ze tijdelijk weg te halen, waarna ze vanzelf weer tevoorschijn komen. De bacteriën bevinden zich voornamelijk op de tong. Een tongreiniger is daarom één van de beste en meest eenvoudigste manieren om anaerobe bacteriën uit je mond te verwijderen. Verder werken deze tips erg goed:

  • Genoeg water drinken om gehydrateerd te blijven.
  • Gorgelen met zout water.
  • Kauwen op kruiden zoals koriander, rozemarijn, tijm of kaneel.
  • Elke dag flossen en spoelen met mondwater zonder alcohol.

Weten hoe slechte adem ontstaat, is de eerste stap om het goed te kunnen genezen en voorkomen. Nu dat je weet hoe je aan een slechte adem komt ben je goed voorbereidt en weet je wat je moet doen wanneer jij of iemand in je omgeving last heeft van dit vervelende probleem.

Het grootste slechte adem geheim

Er is echter nog veel meer te weten over slechte adem en het ontstaan en behandeling ervan. Op deze pagina kun je je aanmelden voor een gratis 5-delige videotraining waarin je het geheim leert waarmee je in 12 uur je slechte adem al met 50% terug kunt brengen. Hoe slechte adem ontstaat, kan dus in 80% van de gevallen door middel van deze videotraining dus direct opgelost worden!