Hoe krijg je een slechte adem weg

Hoe krijg je een slechte adem weg?

Hoe krijg je een slechte adem weg is een vaak gestelde vraag. Waarom? Het hebben van een onfrisse adem is één van de meest beschamende problemen. Iedereen krijgt wel eens met dit probleem te maken, chronisch of tijdelijk. In dit artikel gaan we in op oorzaak en oplossingen. We nodigen je tevens uit om je in te schrijven voor de  gratis videotraining waarmee je slechte adem al binnen 12 uur met 50% terug kunt brengen.

Hoe je slechte adem moet bestrijden

Een slechte adem bestrijden vereist meer dan een tandenborstel en tandpasta. Veel mensen realiseren zich niet dat de tanden zelf helemaal niets met een slechte adem te maken hebben. Het zijn de etensresten die tussen de tanden en op de tong zitten die onderdeel zijn van de slechte adem. Deze etensresten worden door bacteriën die in de mond leven omgezet in plaque en afgebroken tot vluchtige zwavelverbindingen (VZV).

Je tanden poets je om ze schoon en mooi wit te houden. Etensresten en bacteriën worden hierdoor echter niet volledig verwijderd. Hoe je slechte adem dus moet bestrijden, is om deze etensresten en bacteriën wel goed weg te halen. Dit kun je doen door te flossen, spoelen met mondwater en de tong te reinigen met een tongschraper. Dit zou allemaal onderdeel moeten zijn van je dagelijkse mondhygiënische routine.

Met lap- en poetsmiddelen krijg je een slechte adem niet weg

Met een pepermuntje of een kauwgompje gaat slechte adem niet weg, dat is hopelijk voor iedereen wel duidelijk. Hoe je slechte adem weg krijgt, is door de oorzaak ervan weg te halen. Zoals hierboven gezegd zijn bacteriën en etensresten de belangrijkste oorzaak van slechte adem. Dit valt echter niet te vermijden, omdat je zal moeten eten en bacteriën ook nodig hebt.

Een slechte adem gaat weg door de anaerobe bacteriën die vluchtige zwavelverbindingen maken te verwijderen. Als je slechte adem hebt is het verstandig om minder eiwitten te eten, want dit is een belangrijke stof die gebruikt wordt door de anaerobe bacteriën. Wanneer zij werkzaam zijn in de mond kan zich dit uitten in een witte of gelige aanslag op de tong. Dit is de oorzaak van slechte adem. Met een tongreiniger kan deze aanslag eenvoudig verwijderd worden. En zo bestrijd je slechte adem op een simpele en effectieve manier.

Hoe slechte adem weg krijgen als het een andere oorzaak heeft?

Als je er al voor zorgt dat je mond goed schoon is en vrij van etensresten en bacteriën, maar toch een slechte adem blijft hebben, dan kan het probleem een andere oorzaak hebben. Dit is lastig om direct te bepalen, omdat er zoveel factoren voor slechte adem kunnen zorgen. Het kan daarom slim zijn om een halitose spreekuur aan te vragen bij een halitose kliniek. Hier zijn artsen aanwezig die jou een aantal vragen zullen stellen, bijvoorbeeld over je leefstijl en eetgewoontes. Aan de hand van deze vragen kunnen ze een diagnose stellen over jou slechte adem.

Slechte adem verminderen in 12 uur

Door je op deze pagina in te schrijven voor een gratis 5-delige videotraining kun je je slechte adem binnen 12 uur al met 50% verminderen. Als je je dus afvraagt hoe je jouw slechte adem weg kunt krijgen, dan is deze videotraining de perfecte plek om je zoektocht naar antwoorden te beginnen!