Gorgelen met zout water tegen slechte adem

Gorgelen met zout water en andere remedies tegen slechte adem

Bijna iedereen heeft weleens te maken gehad met slechte adem. Er zijn veel producten en behandelingsmethoden te vinden op het internet waarmee slechte adem genezen kan worden. Vaak zijn er echter hele eenvoudige manieren, waarvoor je niets meer nodig hebt dan middeltjes die je al in huis hebt.

Gorgelen met zout water tegen slechte adem is een hele effectieve manier, minstens zo effectief als je mond spoelen met dure mondwater producten. Hieronder volgen nog een aantal eenvoudige behandelingen die je gewoon zelf thuis kunt uitvoeren om van je slechte adem af te komen.

Huis remedies tegen slechte adem

  • Natuurlijke kruiden. In plaats van heel veel pepermuntjes en kauwgom te verorberen is het veel beter om te kauwen op natuurlijk kruiden zoals tijm, mint, kaneel of kruidnagel. Kauw er een tijdje op na een maaltijd en je slechte adem zal na een tijdje verholpen zijn.
  • Peterselie en munt. Deze kruiden kunnen eenvoudig verwerkt worden in een maaltijd. Deze remedie bestaat al generaties lang en is een bewezen geneeswijze tegen slechte adem.
  • Oliën en plantextracten. Veel essentiële oliën en planten hebben sterke geneeskrachtige kwaliteiten. Je kunt een paar druppels op je tandenborstel doen voordat je gaat poetsen, of je mond spoelen met Mirre olie gemengd met warm water.
  • Gorgelen met zout water. Slechte adem is met warm water gemengd met zout eenvoudig te bestrijden. Dit heeft als extra bijeffect dat het helpt tegen een zere keel. Zout is een natuurlijk schuurmiddel en kan bacteriën en andere overgebleven etensresten effectief verwijderen.

Wat je vooral niet moet doen tegen slechte adem

Nu dat je een aantal eenvoudige remedies weet, zoals gorgelen met zout water tegen slechte adem, is het ook belangrijk dat je weet hoe je dit probleem vooral niet moet bestrijden.

  • Veelvuldig gebruik van mondwater. Mensen met slechte adem denken al snel dat mondwater één of ander wondermiddeltje is waarmee hun adem weer fris wordt. Niets is minder waar. Een overdosis mondwater zal de adem alleen maar erger maken en bovendien voor uitdroging zorgen omdat de meeste mondwater producten een alcoholische basis hebben. Uitdroging zorgt ervoor dat er minder speeksel geproduceerd wordt, waardoor bacteriën de kans krijgen zich te vestigen en te vermenigvuldigen.
  • Pepermuntjes. Het eten van pepermuntjes doet werkelijk niets tegen slechte adem. Het maskeert de geur alleen maar en bestrijd het dus niet. Daarnaast veroorzaken pepermuntjes ook tandbederf, wat weer slechte adem als gevolg heeft.
  • Kauwgom. Net als met pepermuntjes doet kauwgom helemaal niets om slechte adem te bestrijden.

De beste tips tegen slechte adem in deze videotraining

Slechte adem is een verraderlijk probleem dat meerdere oorzaken kan hebben en dus ook meerdere geneeswijzen. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen slechte adem en het zo effectief mogelijk te kunnen bestrijden wanneer je er last van hebt, is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Wanneer je dat niet bent dan loop je kans dat je op de verkeerde manier de slechte adem behandelt, waardoor het probleem alleen maar erger wordt.

Gorgelen met zout water tegen slechte adem is een prima oplossing, maar is niet in alle gevallen even effectief. Meld je daarom op deze pagina aan voor een GRATIS 5-delige videotraining. In deze video’s wordt het grootste geheim verklapt over het bestrijden van slechte adem. Ook zal je binnen 12 uur je slechte adem al met 50% kunnen verminderen!