Ineens last van slechte adem

Ineens last van slechte adem? Dit is wat je moet weten!

In dit artikel zullen er een aantal middelen besproken worden die zullen helpen als je ineens last van slechte adem hebt. Onthoud echter wel dat sommige vormen van slechte adem een gevolg zijn van een ziekte of dieper geworteld probleem. Het is daarom altijd verstandig om eerst naar een tandarts te gaan om de oorzaak van je slechte adem te bespreken.

Mondwater

Vaak wanneer iemand last krijgt van slechte adem, denken ze dat dit verholpen kan worden met wat mondwater. Maar dit werkt nooit en kan het probleem alleen maar verergeren. Hoe dat komt? De meeste mondwater producten bevatten alcohol, waarmee de bacteriën in de mond weliswaar gedood worden, maar wel met nadelige bijeffecten. Alcohol droogt namelijk uit, en een droge mond is een belangrijke oorzaak van slechte adem. Mondwater met alcohol haalt bacteriën dus weg om ze vervolgens weer sneller terug te halen. Mondwater producten zonder alcoholische basis zijn dus vele malen beter als je ineens last van slechte adem hebt!

Maar je kunt ook zelf een mondwater maken, bijvoorbeeld door een paar druppels pepermuntolie in een glas water te doen. Ook andere oliën zijn effectief voor het bestrijden van slechte adem, zoals mirre, groene munt en gember.

Pepermuntjes en kauwgom

Als je ineens last hebt van slechte adem moet je absoluut geen pepermuntjes of kauwgom nemen om dit te bestrijden. Ze helpen niet om het probleem op te lossen en kunnen zelfs tandbederf veroorzaken. Er zijn echter wel een aantal alternatieven:

  • Anijszaad, venkel, kaneel of kruidnagel werkt net zo effectief als pepermunt of kauwgom en zijn veel gezonder.
  • Kruiden zoals peterselie en munt bevatten chlorofyl. Deze stof verandert koolstofdioxide in zuurstof, wat zeer positief werkt voor het spijsverteringskanaal en het voorkomen van stinkende gassen.
  • Aloë Vera reinigt de darmen van gifstoffen. Een verstoorde spijsvertering kan resulteren in slechte adem.

Goede mondhygiëne

Een slechte mondhygiëne is de voornaamste oorzaak van stinkende adem. Als je ineens last van slechte adem krijgt, dan zorgt je waarschijnlijk niet goed genoeg voor je mond. Er is meer nodig dan een tandborstel. Elke dag flossen is net zo belangrijk. Ook de tong moet dagelijks geschraapt worden met een tongreiniger, want hier bevinden zich de meeste bacteriën. Wanneer je een strikte routine naleeft waarin je tandenpoetst, flost en je tong schoon maakt dan is de kans klein dat je slechte adem krijgt.

Dieet

Wanneer je een dieet volgt kan het zo zijn dat je ineens last van slechte adem krijgt. Vooral bij koolhydraatarme en eiwitrijke diëten. Koolhydraten worden door ons lichaam verbrand voor energie. Als er niet genoeg koolhydraten in ons lichaam aanwezig zijn, worden er in plaats daarvan vetten verbrand. Hierbij komen er zogenaamde Ketonen vrij die in het bloed terecht komen en via de longen in de adem, met een verschrikkelijke geur als gevolg.

Eiwitten worden afgebroken door anaerobe bacteriën in de mond, waarbij er vluchtige zwavelverbindingen ontstaan. Zwavel is de boosdoener van slechte adem. De vluchtige zwavelverbindingen kunnen zich in sommige omstandigheden vormen tot een witte aanslag op de tong.

Kom in 12 uur van je slechte adem af

Als je nu zo snel mogelijk van je slechte adem af wilt, dan moet je je op deze pagina aanmelden voor de gratis 5-delige videotraining. Hierin wordt het geheim verklapt om in 12 uur je slechte adem met 50% te verminderen. De informatie in deze videotraining is enorm waardevol en kan je goed van pas komen als je ineens last van slechte adem krijgt.