CB12 voor slechte adem blijkt nutteloos

Waarom CB12 voor slechte adem nutteloos is

Misschien heb je weleens van het middeltje CB12 gehoord. Dit product wordt verkocht als effectief bestrijdingsmiddel tegen onfrisse mondgeuren. Er zijn reclamespotjes waarin dit product met verve gepromoot wordt als hét middel tegen slechte adem. Maar hoe goed werkt het nou werkelijk? En wat doet CB12 eigenlijk precies?

De geur maskeren met CB12 tegen slechte adem

Wat CB12 tegen slechte adem doet, is niets meer dan de onfrisse geurtjes in de mond maskeren. Het probleem van slechte adem wordt niet bestreden, maar verstopt. Het werkende bestandsdeel van CB12 is chloorhexidine, oftewel: chloor.

Vergelijk het maar met een stinkende toilet, als je daar chloor in gooit dan is de stank inderdaad voor een tijdje weg, maar is daarmee de toilet ook schoon? Nee, de toilet blijft even vies als voorheen – het probleem is niet opgelost. Na een paar uur zal de stank wederom terug zijn. En dat is precies hoe CB12 ook werkt.

Het kan dus een handig middeltje zijn voor een korte termijn oplossing, als je adem stinkt en je hebt een belangrijke afspraak, maar als je langdurig slechte adem hebt dan heb je helemaal niets aan dit product.

Slechte adem genezen met CB12 een utopie?

Het product CB12 tegen slechte adem doet dus helemaal niets om dit te bestrijden. Maar wat kun je dan wel doen om weer een schone en frisse mond te krijgen? Dit hangt af van de oorzaak van de slechte adem.

Een amandelinfectie kan voor onaangename geuren zorgen. Ook een ophoping van anarobe bacteriën achterop de tong kunnen oorzaak zijn van slechte adem. Het is dus zaak om er achter te komen waardoor je adem onfris is.

Pas dan kun je een passende oplossing vinden om ervan af te komen. Om je wegwijs te maken over de verschillende vormen van slechte adem, kun je je op deze pagina aanmelden voor een gratis 5-delige video-cursus.

Hierin wordt je haarfijn uitgelegd waardoor slechte adem ontstaat, wat de herkenningspunten zijn en hoe je dit het beste kunt behandelen.

De meest voorkomende oorzaak van slechte adem

Over het algemeen is de grootste probleembron van slechte adem onvoldoende mondhygiëne. Men denkt vaak dat er niet meer nodig is dan het poetsen van de tanden. Flossen en spoelen met mondwater wordt dan niet of nauwelijks gedaan. Dit heeft als gevolg dat er veel bacteriën blijven zitten tussen de tanden en op de tong.

Deze bacteriën blijven zich uitbreiden en zullen op den duur voor chemische reacties zorgen. Vluchtige zwavelverbindingen worden gemaakt door anaerobe bacteriën die leven achterop de tong.

Wanneer deze in grote aantallen aanwezig zijn dan zullen de vluchtige zwavelverbindingen zich uitten in een witachtig laagje slijm op de tong, wat een onfrisse geur verspreid in de mond. De oplossing hiervoor is ook niet altijd een tongschraper, waarmee het laagje slijm van de tong gehaald kan worden.

Producten die wel werken tegen slechte adem

Het product CB12 tegen slechte adem is dus geen oplossing. Als je nu op dit moment heel even fris moet ruiken uit je mond kan het nuttig zijn, maar verder heb je er helemaal niets aan. Het is beter om goede tandpasta aan te schaffen zoals Weleda Saline.

Ook mondwater zonder alcohol is een heel goed middel tegen slechte adem. Mondwater mét alcohol heeft namelijk uitdroging als gevolg, en in een droge mond zullen anaerobe bacteriën zich heerlijk thuis voelen. Voor een oplossing op de lange termijn, zal je dus geen CB12 tegen slechte adem moeten gebruiken, maar ook Halita blijkt bij velen niet te werken. Dan kun je veel beter onze natuurlijke oplossing eens proberen. Schrijf je in voor de gratis videotraining!