• Home

"ONTDEK WAAROM TONGSCHRAPEN NIET DE OPLOSSING IS...."

OPGELET!  De meeste bedrijven die middelen produceren om van je slechte adem af te komen, ja zelfs ook tandartsen en mondhygiënisten, pretenderen dat tongschrapen op zich de oplossing is om van je stinkende adem af te komen.

Dat is absoluut niet waar!

In dit artikel zul je ontdekken waarom.

Veel klanten die ons Stop Slechte Adem 2.0 Behandelplan volgen vertellen ons:

Voordat ik achter mijn oorzaak van een slechte adem kwam wist ik niet eens dat die het gebruik van mijn tongschraper de reden was.

Veel mensen weten dus niet dat als je enkel je tong schraapt met een tongschraper en daarna verder niets meer doet, je slechte adem eigenlijk alleen maar erger wordt.

Wat is eigenlijk een tongschraper?

Een tongschraper is een instrument waarmee tongaanslag weggenomen kan worden.

Dat gebeurt ten bate van de mondhygiëne: tongbeslag is een belangrijke oorzaak van een slechte adem (halitose), zij het niet de enige - en wordt met behulp van de tongschraper in een paar simpele slagen verwijderd.

Een tongschraper werkt beter dan een tandenborstel, omdat met een borstel het meest beslagen deel van de tong - achteraan - niet bereikt kan worden.

Een tongschraper gebruiken is af te raden bij gladde (niet-harige, niet-beslagen) tongen en in geval van leukoplakie.

Tongschraper als onderdeel van het proces tegen slechte adem

Niet overal in de westerse wereld wordt evenveel gebruikgemaakt van de tongschraper; in Europa veel minder dan in Japan en de Verenigde Staten.

Wel stammen de oudste tongschraper, een Romeins exemplaar van metaal, uit Europa. Later werden ze van zilver of ivoor gemaakt en tegenwoordig gewoonlijk van kunststof.

Onze Nederlandse cultuur is dus niet zo bekend met tongreiniging, dit in tegenstelling tot andere culturen die ermee worden opgevoed. En terecht!

De tongschraper biedt namelijk als onderdeel in een proces een stukje van de oplossing om je gele of witte tong weer mooi roze te maken en je slechte adem de das om te doen.

Eigenlijk zou iedereen dagelijks een tongschraper moeten gebruiken. Maar velen weten niet eens van het bestaan af.

Alhoewel tongschrapen een goede stap in de richting is, is alleen de tongschraper niet hetgeen dat je gaat helpen om de gele tong weer mooi roze te krijgen. Want hoewel je met schrapen de slijmerige laag van je tong verwijderd blijven de microscopisch kleine bacteriën gewoon zitten waar ze zitten.

Sterker nog; als je het hierbij laat vererger je jouw slechte adem.

Waarom?

De verklaring is logisch: nu enkel de slijmlaag weg is: kunnen de stinkgassen veel gemakkelijker ontsnappen en kunnen nieuwe voedselresten (die als voedingsbodem voor de bacteriën dienen) weer gemakkelijker tussen de groeven van je tong achterblijven.

En met als resultaat: jouw mondgeur problemen worden erger!

Onzinverhalen over tongschrapen

Opmerking 1 : Je moet je witte of gele tong hard schrapen om zo alles te verwijderen

Antwoord: Niet juist.

Hoe hard je ook drukt, de bacteriën zullen achterblijven. Ook al ben je nog zo ruw tot bloedens aan toe. Ze blijven zitten waar ze zitten

Opmerking 2 : Door je gele of witte tong te schrapen kom je van je slechte adem af

Antwoord: Eveneens onjuist

Het enige dat je weggehaalt is de slijmlaag waaronder de bacteriën zich huisvesten. En het zijn juist deze bacteriën die zorgen voor de slechte adem! Pas als je die de das omdoet zul je compleet van je slechte adem afkomen (laat je niets anders wijsmaken!!)

Opmerking 3 : Je hebt een hoogwaardig apparaat nodig om je vieze tong te reinigen

Antwoord: Complete onzin

Je kunt zelfs je tandenborstel of omgekeerde lepel gebruiken. Een doodnormale tongreiniger die je bijvoorbeeld bij de drogist kunt kopen is natuurlijk het meest handig, maar dat is nog steeds een vrij simpel ding.

Je vraagt je ongetwijfeld nu af: maar wat is dan wél de oplossing?

Eigenlijk is de oplossing om van je slechte adem af te komen vrij eenvoudig. Bovendien kost het je ook nog eens weinig tijd. 

We laten je in één van onze video's zien hoe hard, hoe lang en op welke manier je het beste je gele of witte tong kunt reinigen, om vervolgens daarna in vervolgstappen de bacteriën die voor een slechte adem zorgen aan te pakken

Nogmaals probeer de witte aanslag op je tong (coating) er niet kosten-wat-het-kost af te schrapen. Dat zal namelijk niet lukken.

Zelfs niet als je tot bloedens aan toe schraapt. Dat is ook niet nodig.

Het zal vanzelf verdwijnen zolang je maar onze adviezen ter hand neemt en niet naast je neerlegt.

Dus vul hieronder je voornaam en emailadres is zodat wij je onze 5 delige videoserie kunnen sturen.

Je gegevens zijn bij ons absoluut 100% veilig en zullen onder geen beding gedeeld worden met andere partijen. Je kunt je uitschrijven zodra je dit wenst. Zodra je je hebt aangemeld ontvang je van ons een email waarin je je inschrijving nog moet bevestigen. .