Hoe behandel je slechte adem?

Vraag je je af wat de beste slechte adem behandeling is? Er zijn tal van manieren om slechte adem te genezen, maar wat is nu de beste manier? Eigenlijk bestaat de beste manier niet, omdat slechte adem verschillende oorzaken heeft. Soms is het een darmprobleem en in andere gevallen is het weer het gevolg van benedenmaatse mondhygiëne. Hoe behandel je slechte adem dus?

3 slechte adem behandeling methoden

Over het algemeen zijn er een aantal zaken die je kunt doen om slechte adem te behandelen en te voorkomen. Deze zijn zeer eenvoudig om uit te voeren en zijn als volgt:

  1. Elke dag zorgen voor goede mondhygiëne

    Misschien denk je dat je al voldoende aan mondhygiëne doet wanneer je tweemaal daags je tanden poetst. Maar dat is niet helemaal juist. Hiermee houdt je je tanden schoon, maar om je mond echt goed te reinigen zal je meer moeten doen. Door te flossen en te spoelen met mondwater zorg je er al voor dat bacteriën in je mond – welke de oorzaak zijn van slechte adem – minder kans maken. Ook het gebruik van de juiste tandpasta is belangrijk. Een tandpasta zonder alcoholisch bestandsdeel is een hele goede slechte adem behandeling, bijvoorbeeld Weleda Saline. Hetzelfde geldt voor mondwater.

  2. Drink elke dag genoeg water

    Water is een essentieel onderdeel van ons lichaam. Wanneer je lichaam uitdroogt zal je zwakker worden. Een droge mond is perfect voor bacteriën, omdat er dan minder vocht en speeksel is om ze te verwijderen. Door ongeveer 8 glazen water (2 liter) per dag te drinken blijf je optimaal gehydrateerd zodat de bacteriën wederom minder kans maken.

  3. Eet minder dierlijke eiwitten

    Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Ze maken nieuw weefsel aan en versterken je spieren. Maar als je teveel dierlijke eiwitten eet kan dit een slechte adem veroorzaken. Probeer een goed en gebalanceerd dieet aan te houden zodat je toch de belangrijke eiwitten binnenkrijgt zonder hier teveel van te eten. Biefstuk en kip bevatten hoge hoeveelheden eiwitten. Het beste is om veel groenten en fruit en plantaardige eiwitten te eten, omdat deze veel gezonde mineralen en vitaminen bevatten die helpen om bacteriën in de je mond te bestrijden.

Slechte adem behandelen en bestrijden

Dus, hoe behandel je slechte adem en hoe kun je dit het beste bestrijden? Ons advies: door goed te eten en te drinken naast er een goede mondhygiëne op na te houden. Maar soms is dit niet genoeg als slechte adem behandeling. Wanneer je adem al te erg ruikt dan zullen deze behandelingen minder goed werken. Kijk in dat geval eerst eens in de spiegel naar je tong. Als er een gele of witte aanslag op zit, dan zijn de bacteriën in je mond al flink bezig geweest. Deze aanslag kun je er eenvoudig af schrapen met een tongschraper. Probeer deze zo ver mogelijk achter op de tong te gebruiken, want daar zullen de meeste bacteriën zich bevinden.

Als je wilt weten hoe je slechte adem nog beter kunt behandelen, dan kun je via deze pagina het nummer 1 geheim tegen slechte adem te weten komen. Hiervoor hoef je je alleen maar aan te melden voor de gratis 5-delige videotraining. Hiermee leer je hoe je slechte adem kunt behandelen en het al na 12 uur met 50% kunt verminderen!