• Home

Enig idee waarom je commerciële tandpasta's
maar beter kunt vermijden?

Omdat er nagenoeg in alle commerciële tandpasta's een ingrediënt zit dat mondirritatie juist veroorzaakt (en dat is bewezen!)

Het bevat namelijk de stof natriumdodecylsulfaat (CH3(DH2)11OSO3Na).

Een ionisch actieve stof. Het vormt door de actieve werking een stevig schuim aan de oppervlakte. Maar dit schuim doet zelf verder helemaal niets. Het wordt gebruikt om je te misleiden!

De meeste mensen associëren de schuimende werking namelijk met die van een reinigende werking (je wordt dus gewoon voor de gek gehouden!)

Natriumdodecylsulfaat is een sterk irriterende stof, zelfs in een sterke verdunning.
Deze stof krijgt zelf het predicaat 'schadelijk' mee als veiligheidsmaatregel!

De stof is simpelweg te agressief. Op microscopisch niveau vernietigt deze stof letterlijk cellen in het weefseloppervlak van je mond.

Het verzwakt bovendien daarmee je immunsysteem. Dit kan er o.a. voor zorgen dat je pijnlijke irritaties (wondjes, en blaasjes) krijgt.

Diverse onderzoeken tonen aan dat tandpasta zonder deze stof tot 65% minder mondirritaties opleverden bij mensen die natriumdodecylsulfaat vrije tandpasta gebruikten voor een periode van 3 maanden.

En fabrikanten gaan gewoon door met de productie van deze tandpasta's!!

....Hadden we je niet al eerder verteld waarom commerciële bedrijven er alle belang bij hebben dat je nooit van je slechte adem af komt?

....Misschien klinkt het allemaal ongeloofwaardig en denk je misschien: "maar dat mogen ze toch helemaal niet doen als het gevaarlijk is - geloof ons nu maar. Niets houdt fabrikanten tegen als het om geld gaat.

En het allerergste is, is dat zelfs de overheid er niets aan doet!

Het Sinaasappeleffect Op De Smaakpapillen

Die stof natriumdodecylsulfaat doet trouwens nog iets. We noemen het het 'sinaasappelsap effect'.

Sinaasappelsap heeft van zichzelf zowel een zoete als zurige smaak. Maar heb je ooit wel eens een glas sinaasappelsap of verse jus d'orange gedronken, vlak nadat je je tanden had gepoetst?

Vast wel!

Proefde je toen enkel een bittere smaak? Welnu, dat komt omdat de moleculen van natriumdodecylsulfaat zich binden aan de oppervlakte van je smaakpapillen.

Smaakpapillen zijn zenuwuiteinden op de tong, en worden door de stoffen in ons voedsel geprikkeld. De zenuwen sturen deze informatie door naar de hersenen.

De hersenen vertalen dit als een smaakwaarneming: je proeft iets.

De mens kan met deze smaakpapillen, vijf verschillende smaken onderscheiden: zoet, bitter, umami, zout en zuur.

Eenmaal vastgeklemd aan die smaakpapillen bemoeien ze zich aldaar met het verstoren van de receptoren (transport van stoffen - vaak ionen) over de celmembraan (poortwachtereffect).

Zo worden de zoete smaak receptoren geblokkeerd om stoffen door te geven. en de bittere smaak receptoren worden juist extra gestimuleerd bij aanraking met zuur.

Het resultaat is dat je voor ongeveer een uur lang de zoete en zure smaak van sinaasappelsap als bitter ervaart.

Een zelf gemaakte gezonde mondpasta is het antwoord op de traditionele commerciële tandpasta

Wil je echt een goede mondpasta (dus geen tandpasta, maar een mondpasta) EN een mondspoelmiddel maken dat is gemaakt met ingrediënten die je lichaam ook zelf produceert (het is overigens geen zout....)?

Twee middelen die echt bijdragen aan een echte oorspronkelijke frisse adem en verder geen schade toebrengen?

Vul dan hieronder even je naam en emailadres in en ontdek waarom 1 op de 5 mensen uit hun mond stinken, en waarom ze uit hun mond zullen blijven stinken - tenzij ze drastisch iets anders doen!

Positieve bijeffecten op je tanden en tandvlees van deze super mondpasta
van een aantal mensen die het Stop Slechte Adem 2.0 Behandelplan hebben gevolgd

"Mijn tanden hebben hun natuurlijke witte kleur weer terug, en dan praat ik niet over die onnatuurlijke witte kleur die je wel eens op reclames op tv ziet (want dat heeft niets met natuurlijke kleur te maken). Ik bedoel een mooie crème witte kleur in plaats van die lelijke gele kleur waar zoveel mensen in mijn omgeving mee lopen. Zelfs mijn tandarts maakte een compliment!"

"Mijn tandvlees ziet er weer supergezond uit...en hebben die mooie rose kleur gekregen in plaats van die lelijke rode kleur die ik vaak bij andere zie (natuurlijk omdat ze ontstoken zijn). Mijn tandvlees sluit nu mooi aan op de aanzet van mijn tanden en kiezen. Ik merk serieus dat mijn tanden veel sterker zijn geworden!"

"Zelfs beginnende gaatjes werden tegengegaan. Maar dat is ook het logische resultaat vanwege het proces dat is ontstaan in de mond (ik hoef u natuurlijk niet het gehele technische verhaal hiervan nog eens te citeren. Maar geloof me, het resultaat is niet alleen logisch, het is gewoon geweldig!"

Hier volgt een overzicht van problemen die voorkomen kunnen worden door het gebruik van de mondpasta:

  • Het doodt zwavelgasproducerende bacteriën
  • Het vermindert de zuurgraad in de mond
  • Het stimuleert de speekselklieren om meer gezond speeksel aan te maken (en zodoende komt er meer vocht en zuurstof in de mond)
  • Het boent je tanden flink schoon zodat het een mooie natuurlijke witte kleur krijgt
  • Het ontsmet tandvlees en de gehele mondholte. Daarmee stopt het ook huidirritaties zoals wondjes, blaasjes aan de binnenzijde van de mond
  • Je ervaart geen "sinaasappel-effect" meer

Kortom: je adem gaat vanzelf frisser ruiken!

TIP!

Als je je tandenborstel nat maakt of afspoelt, doe dat dan met HEET water. Echt, zo heet mogelijk! Heet water pakt slijm en andere viezigheden veel beter aan dan koud water.

Ook het spoelen van je mond doe je elke keer met zo heet mogelijk water (maar pas uiteraard wel op dat je je niet verbrand!). Je kunt het belang ervan vergelijken met de afwas. Dat doe je ook niet met koud water, maar met heet water. Voor je mond geldt precies hetzelfde.

Schraap In Ieder Geval NOOIT alléén de Tong!   Klik Hier (78% van onze bezoekers klikken door om naar de volgende pagina te gaan)