Onfrisse adem oorzaken hoe kun je die bestrijden

De beste manier om een onfrisse adem te genezen is om te leren wat de oorzaak ervan is. Er is in sommige gevallen geen hulp nodig van een tandarts of huisarts om van een stinkende adem af te komen. Zolang de stinkende adem niet te ernstig is, zijn er genoeg eenvoudig oplossingen die je thuis zelf kunt met veel succes toe kunt passen. Op onze website vind je veel artikelen die het probleem van een onfrisse adem aankaarten en hier een oplossing voor bieden.

Wat is de oorzaak?

Een onfrisse adem kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld vanwege het veelvuldig eten van bepaalde voedingsstoffen zoals knoflook. Ook slechte mondhygiëne kan een oorzaak zijn. Hierdoor blijven er etensresten achter in de mond, waar de bacteriën die in onze mond leven zich mee voeden. Deze bacteriën zorgen voor een chemische reactie met een gele tong en onfrisse adem als gevolg.
Een slechte adem kan ook een uiting zijn van een veel groter probleem. Als er teveel gifstoffen in onze buik zitten, komt in de vorm van vieze geurtjes onze mond uit. Gifstoffen vermijden is bijna net zo moeilijk als eten vermijden wat ons dik maakt. Wanneer je een zwakke spijsvertering hebt ben je gevoeliger voor gifstoffen. Deze ontstaan doordat voedsel langzaam verteerd wordt. Hierbij ontstaan vieze geurtjes die via de darmen uit de mond komen.

>> Maar wil je de nummer 1 oorzaak weten van een slechte adem? Schrijf je dan hier in op deze pagina en ontvang onze gratis videotraining om in een mum van tijd van je slechte adem af te komen <<

Het probleem van slechte adem oplossen

Als je een zwakke spijsvertering hebt dan kun je hier verandering in brengen. Dit begint met goed opletten wat je eet en drinkt. Het drinken van veel water is heel verstandig, dit helpt niet alleen met het verbeteren van de spijsvertering, maar zorgt er ook voor dat je minder snel last zult hebben van onfrisse adem.

Daarnaast heeft goede hydratatie ook andere voordelen zoals een mooiere huid en het verliezen van gewicht. Wanneer veel water drinken niet lukt, is het ook een optie om een glaasje citroensap te drinken voordat je gaat slapen. Dat zal ook zeker helpen bij het verteringsproces.

Veranderen van gewoontes

Opletten met wat je eet is heel erg belangrijk. Niet alleen voor het vermijden van een onfrisse adem, maar voor je hele lichaam. Sommige eetgewoontes kunnen leiden tot stinkende adem en andere, inwendige problemen. Door bepaalde gewoontes te veranderen kun je van een stinkende mond bespaard blijven, of deze genezen. Eet vooral meer groene groentes en fruit voor een gezonder lichaam.
Voeding dat rijk is aan vitamine C doet wonderen voor de geur van de mond. Eet daarom dagelijks wortels of appels met wat citroensap en je adem zal heerlijk fris blijven ruiken. Vermijd rood vlees, eiwitten en ongezonde voedingsstoffen zo veel als mogelijk. Met dit soort voeding doe je de bacteriën in je mond namelijk een plezier. Ook is het raadzaam om minstens twee keer per jaar een bezoek te plegen aan de tandarts, hierdoor blijft je mond goed schoon en zal je minder snel last van een onfrisse adem hebben.