Halitose spreekuur

Halitose spreekuur: hoe, wat en waarom?

Er zijn veel websites waar er een heleboel wondermiddelen en geneeswijzen tegen slechte adem gegeven worden. Veelal worden deze alleen gegeven tegen een dure prijs. Vervolgens werken deze zogenaamde wondermiddelen en geneeswijzen van geen kant, en blijf je dus berooid achter mét slechte adem. Om deze reden komt het concept van een halitose spreekuur steeds vaker voor. Maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in?

Een halitose kliniek bezoeken

Tijdens een bezoek aan een halitose kliniek krijg je een halitose spreekuur. Een arts met veel ervaring en kennis over slechte adem zal vragen stellen met betrekking tot je leefstijl, eetgewoontes en andere zaken die van belang kunnen zijn bij het diagnosticeren van slechte adem. Er zijn veel oorzaken van slechte adem, dus het is belangrijk dat deze oorzaak eerst vastgesteld wordt voordat er een kuur voorgeschreven wordt.

Een arts in een halitose kliniek weet precies waar slechte adem vandaan kan komen. Tijdens een halitose spreekuur kan deze arts eenvoudig achterhalen waar jouw slechte adem vandaan komt, zodat er een perfecte behandeling aangeraden kan worden waarmee de slechte adem binnen de kortste keren genezen zal zijn. Hij/zij zal gebruik kunnen maken van een halimeter.

Halimeter: wat is het precies

Tegenwoordig zijn er speciale apparaten aanwezig bij de meeste halitose klinieken. Dit apparaat wordt een halimeter genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, meet dit apparaat jouw halitose. Om precies te zijn, een halimeter meet de zwavel die er in je adem zit. De zwavel in je adem komt door vluchtige zwavelverbindingen die aangemaakt worden door anaerobe bacteriën, welke in meer dan 80% van de gevallen de boosdoener zijn van slechte adem problemen. Er zijn meerdere redenen waarom deze anaerobe bacteriën in de mond kunnen gedijen:

  • Onvoldoende mondhygiëne is de meest logische oorzaak.
  • Vermindering van de speekselproductie (bijvoorbeeld door uitdroging).

Halitosebehandeling

Nadat er tijdens het halitose spreekuur achterhaald is waar je slechte adem vandaan komt, zal je een kuur voorgeschreven krijgen. Dit is geheel afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het probleem. In de meeste gevallen zal er geen operatie aan te pas hoeven te komen. Echter, soms kan slechte adem veroorzaakt worden door een ziekte – bijvoorbeeld suikerziekte, diabetes of in het uiterste geval keelkanker.

De arts van de halitose kliniek zal precies weten wat jouw slechte adem veroorzaakt en de meest effectieve behandelingsmethode aanbevelen. Maak je echter niet al te snel zorgen, want vaak is slechte adem eenvoudig op te lossen en niet onderdeel van een groot en ernstig probleem. De arts zal waarschijnlijk ook goede producten aanbevelen waarmee je slechte adem in de toekomst beter kunt voorkomen. Een zeer goed product is bijvoorbeeld de tandpasta Weleda Saline. Ook mondwater producten zonder alcohol als bestandsdeel zijn enorm effectief.

Heb je wel slechte adem?

Er zijn echt mensen die zeggen dat ze slechte adem hebben, en die blijken dat dan toch niet te hebben. Ze hebben dan zoals men het noemt een ‘halitofobie’. De arts zegt dan ‘dat het tussen de oren zit’. Het beste is om aan diverse mensen te vragen of je adem inderdaad slecht ruikt. Denk bijvoorbeeld aan je partner, je kinderen of je ouders. Zij zullen echt wel eerlijk tegen je zeggen of je halitose klachten gegrond zijn of niet.

Informeer jezelf

Als je op dit moment last hebt van slechte adem en geen behoefte hebt om naar een halitose kliniek te gaan voor een spreekuur, dan is het wel verstandig om jezelf voor een deel te informeren over slechte adem. De kans is groot dat je met de juiste informatie al in staat kunt zijn om je slechte adem te diagnosticeren en te verhelpen. Bijvoorbeeld het programma van Ton Koopman, Stop-Slechte-Adem-Behandelplan. Dit is een bewezen methode die je zult helpen om van je slechte adem af te komen. Ook kun je je via deze pagina inschrijven voor een gratis videotraining bestaande uit 5 delen waarin het nummer 1 geheim van slechte adem besproken wordt. Wanneer je na deze videotraining echter nog steeds last hebt van slechte adem, dan zal je wel een halitose spreekuur aan moeten vragen.