Slechte adem door ketose

Heb je slechte adem door ketose?

Wie een koolhydraatarm dieet volgt, maakt hierbij kans een slechte adem door ketose op te lopen. Je adem zal van fris naar onaangenaam gaan in korte tijd. Er is namelijk een verband tussen een koolhydraatarm dieet en een slechte adem.

Wat is ketose?

Een typisch kenmerk van koolhydraatarme diëten is, zoals de naam doet vermoeden, dat er weinig koolhydraten gegeten worden. In plaats daarvan worden er andere voedingsmiddelen gegeten, vaak die rijk zijn aan eiwitten.

Dit is de oorzaak van een ketose slechte adem. Ons lichaam gebruikt koolhydraten namelijk als brandstof voor energie. Maar wanneer er niet genoeg koolhydraten in het lichaam zitten, moeten er andere stoffen verbrandt worden. Dit proces wordt ketose genoemd.

Wanneer je lichaam dus niet genoeg koolhydraten heeft om te verbranden en over moet gaan op ketose, wordt er hierbij ook meer water verbruikt dan normaal. Dit resulteert weer in uitdroging waardoor er ook minder speeksel aangemaakt in de mond.

Speeksel is belangrijk omdat het op natuurlijke wijze bacteriën in je mond dood, welke de meest voorkomende oorzaak zijn van slechte adem.

Klik Hier En Ontdek Hoe Je Direct Eenvoudig Je Slechte Adem Met 50% Kunt Verminderen

Ook kunnen er tijdens ketose bepaalde chemicaliën in je bloed komen die ketonen genoemd worden. Deze verstoren de pH-balans in je lichaam, met een onfris ruikende adem als gevolg. Dit wordt ook wel een ketogene toestand genoemd.

Hoe kun je slechte adem door ketose adem behandelen

Als je een koolhydraatarm dieet volgt en last hebt gekregen van een slechte adem, dan kun je overwegen om toch wat meer koolhydraten te gaan eten.

Net genoeg om je lichaam te voorzien van brandstof kan er al voor zorgen dat je adem weer frisser wordt. Maar, als je al regelmatig wat koolhydraten eet en de slechte adem door ketose blijft aanhouden, dan kan het zo zijn dat er een andere oorzaak is.

Dit kan van alles zijn, van slechte mondhygiëne tot overmatige consumptie van alcohol of een verkeerde voedingsstof.

Medische aandoening

In sommige gevallen wordt een ketose en slechte adem veroorzaakt door een ernstiger probleem. De oorsprong kan namelijk ook bij je maag of in je darmen liggen. Dit komt heel weinig voor.

Wanneer je adem voor langere tijd slechte blijft tijdens een dieet en je allerlei behandelingen tevergeefs hebt geprobeerd, dan kan het verstandig zijn om naar een dokter of tandarts te gaan. Deze kan een diagnose maken van de oorzaak en een geschikte behandeling voorschrijven.

Afvallen en slechte adem

Als je snel af wilt vallen kom je al vaak bij een koolhydraatarm dieet terecht. Het nadeel hiervan is, is dat je dan jezelf kwetsbaar maakt voor ketose en dus ook een slechte adem. Je kunt het risico nemen en toch het dieet volgen. Een slechte adem is heel erg vervelend maar niet kwalijk voor je gezondheid.

Maar als je ketose wilt vermijden, kun je het beste een ander dieet proberen dat misschien minder snel effect heeft maar waarmee je wel een frisse adem behoudt. Een slechte adem zal je sociale leven belemmeren en is dus niet wenselijk. Probeer een dieet te volgen waarbij je veel fruit en groentes moeten eten, want deze zullen er voor zorgen dat je geen slechte adem door ketose krijgt.