Hoe kom je van je slechte adem af

Hoe kom je van een slechte adem af

Als je dit leest is de kans groot dat je op zoek bent naar antwoord op de vraag hoe kom je van een slechte adem af, ofwel je bent op zoek naar een goed werkende oplossing om voor altijd van je slechte mondgeur verlost te zijn. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres! Via deze pagina kun je je 100% gratis inschrijven voor een 5-delige videocursus waarin uitgelegd wordt hoe je het beste onfrisse geurtjes in je mond kunt tegenaan. Maar ook zal er hier wat algemene informatie verstrekt worden, want je kunt niet genoeg geïnformeerd worden wat betreft slechte adem – met de juiste kennis kun je voor altijd korte metten maken met deze vervelende kwaal.

Hoe een slechte adem bestrijden begint bij aanpak van de probleembronnen

Het klinkt vrij logisch, maar het moet toch gezegd worden: onvoldoende zuurstof in de mond is de belangrijkste oorzaak van een slechte adem. Daarnaast noemen we ook een onverzorgde mondhygiëne. Met mondhygiëne wordt er echter niet enkel tandenpoetsen bedoeld. Je kunt wel 6 keer per dag je tanden poetsen en toch last blijven hebben van vieze geurtjes in je mond. Wanneer je je vooral richt op het poetsen van je tanden, laat je andere gebieden achterwege. Deze gebieden zijn de tong en het tandvlees. Hier blijven de meeste etensresten hangen, waar bacteriën er vervolgens mee verder aan de slag gaan. En bacteriën gedijen nu eenmaal goed in een zuurstofloze omgeving. Zo ontstaan er na verloop van tijd onfrisse geurtjes, terwijl je tanden er toch mooi wit uit blijven zien.

Wat te doen tegen slechte adem?

Het is niet zozeer moeilijk om van een slechte adem af te komen. Het is echter wel een kwestie van herhalen en volhouden. Je zult moeten beginnen met ervoor te zorgen dat je voldoende speeksel in je mond houdt, bijv. door het kauwen van kauwgom want daarmee wordt de aanmaak van speeksel bevordert. Wat de mondhygiëne betreft zul je moeten flossen om de etensresten tussen je tanden vandaan te halen.

In het begin zal je misschien moeite hebben om dit met regelmaat te doen – en met regelmaat wordt minstens 1 keer per dag bedoeld. Je zult er even aan moeten wennen, net zoals het poetsen van je tanden dat is. Daarnaast zal je ook je tong moeten poetsen met je tandenborstel of een tongschraper. De tong is namelijk de ideale plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen, voornamelijk het gedeelte van de tong dat verder in de keel zit.

Maar pas op, alleen tongschrapen helpt niet. Je zult nog een vervolgstap moeten doen. Hoe dat precies gaat ontdek je in deze video

Wanneer je merkt dat er een soort gele of witte aanslag op je tong zit die je niet zo makkelijk met een tandenborstel weg krijgt, dan zal je dat kunnen verwijderen met een tongschraper.tongschraper

Deze handige hulpmiddelen vind je bij de etos, op de website van bol of je haalt een tongschraper bij de apotheker. Deze apparaten kunnen de aanslag eenvoudig verwijderen, maar je haalt daarmee ook wel speeksel weg, dus pas op dat je niet teveel schraapt!

De witte of gele aanslag verspreid zeer onaangename geuren en is het resultaat van vluchtige zwavelverbindingen die anaerobe bacteriën in je mond aanmaken. Dit is een oorzaak van slechte adem die altijd vrij eenvoudig is om te verhelpen, als je maar weet hoe – met een tongschraper dus!

Hoe behandel je slechte adem

Om jezelf nog beter te beschermen tegen een vieze adem, n kun je ervoor kiezen om speciale tandpasta en mondwater producten aan te schaffen. Wat er zo speciaal aan is, is dat ze geen alcohol bevatten. Een voorbeeld hieran is bijv de tandpasta Weleda Saline. Dit is van belang omdat alcohol je lichaam uitdroogt, met lagere speekselproductie als gevolg. Hoewel alcohol dus wel ontsmettend werkt en de bacteriën in je mond doodt, is dit een korte termijn oplossing. Bij regelmatig gebruik zal je speekselproductie eronder komen te lijden, en speeksel is heel belangrijk bij het fris houden van je mond omdat het op natuurlijke wijze etensresten wegspoelt en afbreekt en ook de bacteriepopulatie in toom houdt.

Wanneer je mond uitdroogt dan zullen bacteriën meer kans hebben om vluchtige zwavelverbindingen aan te maken, met een slechte adem als gevolg, hoeveel mondwater met alcohol je ook gebruikt. Producten zonder alcohol zijn dus een veel slimmere oplossing om je mond gezond en fris te houden.

Voor de beste oplossing tegen slechte adem is er nu het Stop-Slechte-Adem-Behandelplan van Ton Koopman. Door middel van deze methode zal je binnen zeer korte tijd van je slechte adem af komen, zonder daarvoor allerlei dure investeringen te maken. Dit is een bewezen en zeer eenvoudige methode waarmee iedereen van zijn slechte adem af kan komen!