Hoe kom ik van mijn slechte adem af?

Eén van de meest vervelende kwaaltjes waar je door getroffen kan worden is het hebben van een slechte adem. Wanneer je adem zeer onprettig ruikt kan dit negatieve gevolgen hebben op je relaties. Dat geldt voor zowel op het zakelijke als persoonlijk vlak. Daarnaast kan het schade aanrichten aan je zelfvertrouwen, waardoor je je ook nog eens onprettig door kunt gaan voelen. De grote vraag is dan dus: Hoe kom ik van mijn slechte adem af?

De oorzaak van slechte adem

Een slechte adem hoeft niet altijd het gevolg te zijn van benedenmaatse mondhygiëne. Iemand die gewoon elke dag zijn tanden poetst kan nog steeds last krijgen van een stinkende mond. De oorzaken die bij iedereen bekend zijn, zijn het eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals knoflook.

Ook tabak en alcoholgebruik kunnen resulteren in een onaangename ademlucht. Slechte adem die hierdoor veroorzaakt wordt is makkelijk op te lossen. Begin door simpelweg te minderen met het eten van knoflook of het roken van tabak. Maar andere vormen van slechte adem zijn niet zo eenvoudig om te verhelpen. Hier volgen een aantal andere oorzaken van slechte adem:

  • Amandelinfectie (tonsillitis). Bij een amandelinfectie blijven er bacteriën en andere deeltjes in grote aantallen hangen op de amandelen, welke in de keel zitten. Op de amandelen gaan zich vervolgens gele of witte brokjes vormen. Deze brokjes hebben een onaangename geur die via de adem de mond uit gaat. Vaak gaat dit ook gepaard met keelpijn.
  • Aanslag op de tong. Net zoals dat bacteriën, dode weefselcellen en etensresten zich op kunnen hopen op de amandelen, kunnen ze dat ook op de tong. Hierbij komt dat anaerobe bacteriën de rottende resten op de tong zullen afbreken waardoor er vluchtige zwavelverbindingen ontstaan. Dit toont zich door een gele of witte aanslag op de tong, welke een zeer onprettige geur verspreid.
  • Spijsverteringsprobleem. Als de spijsvertering niet helemaal goed werkt dan gaat het verteringsproces langzaam. Er blijft dus onverteerd voedsel achter in de darmen. Hierdoor komen er na een tijdje gifgassen vrij die via de slokdarm de mond uit gaan, waardoor je adem dus slecht is.
  • Koolhydraatarm dieet. Ons lichaam heeft koolhydraten nodig om te verbranden en om te zetten in energie. Wanneer er niet genoeg koolhydraten in ons lichaam zitten dan zal ons lichaam overgaan op het verbranden van vetten. Dit word ketose genoemd. Hierbij komen er stinkende afvalstoffen vrij die via onze adem naar buiten gaan.

Wat je kunt doen tegen slechte adem

Vanwege de vele oorzaken is het niet altijd even eenvoudig om een passende oplossing te vinden voor jou slechte adem. Als je je echt afvraagt hoe kom ik van mijn slechte adem af op een eenvoudige maar vooral ook goedkope manier,  dan kun je deze punten opvolgen:

  • Drink veel water, ongeveer 8 glazen per dag, om uitdroging te voorkomen.
  • Maak naast het poetsen van je tanden ook gebruik van flosdraad en mondwater om je mond te reinigen. Kies hierbij producten die geen alcohol bevatten, zoals de tandpasta Weleda Saline.
  • Consumeer minder eiwitten, een gebalanceerd dieet met veel groente en fruit is ideaal voor het behouden en verkrijgen van een frisse adem.
  • Maak gebruik van een tongschraper om je tong vrij te houden van bacteriën en andere deeltjes en etensresten.

Stop Slechte Adem Behandelplan

Hoe kom ik van mijn slechte adem af? Wel hier is het antwoord: met het programma ontwikkeld door Ton Koopman krijg je alle informatie die nodig is om van je slechte adem af te komen. Als je dus af wilt rekenen met je slechte adem, dan is het zeker raadzaam om dit programma te volgen!