Hoe ga je slechte adem tegen

Hoe ga je slechte adem tegen?

Wie last heeft van halitose, ook wel slechte adem genoemd, zal hier flink onder te lijden hebben. Het sociale leven zal niet soepel gaan omdat mensen liever uit de buurt blijven van de stinkende adem. Dit is heel erg vervelend en brengt veel schaamte en onzekerheid met zich mee, vooral wanneer de persoon met de slechte adem het zelf niet doorheeft. Hoe ga je een slechte adem tegen en wat zijn de signalen waaraan je kunt zien dat je zelf halitose hebt?

Hoe moet je slechte adem bestrijden? Eerst het probleem begrijpen!

Om slechte adem op de juiste manier te kunnen bestrijden zal je eerste moeten begrijpen wat het probleem nou precies tot stand heeft gebracht. Dit hoeft namelijk niets te maken te hebben met slechte mondhygiëne, al denken veel mensen dat het wel zo is. Er talloze factoren die halitose kunnen veroorzaken, welke allemaal op een andere manier genezen dienen te worden. Maar in de meeste gevallen komt slechte adem door bacteriën in de mond.\

Elke dag je tanden poetsen is niet genoeg om slechte adem te bestrijden. Ze leven tussen de tanden, op de tong, achter in de keel en eigenlijk overal in je mond. Om erachter te komen of je halitose hebt kun je deze vragen voor jezelf beantwoorden:

  • Draaien mensen hun hoofd weg wanneer ik met ze praat?
  • Heb ik problemen met het vinden en behouden van een relatie?
  • Heb ik voortdurend een slechte smaak in mijn mond?
  • Bieden mensen mij vaak pepermuntjes of kauwgom aan?
  • Zit er een geel of wit laagje op mijn tong?

Als je meerdere van deze vragen met “JA” hebt beantwoord, dan is de kans groot dat je last hebt van halitose.

Hoe ga je slechte adem tegen en hoe bestrijd je de bacteriën in je mond?

Slechte adem tegengaan

Om je slechte adem te behandelen hoef je echt geen dure operaties te ondergaan of peperdure producten aan te schaffen. Vaak heb je alle middeltjes al in huis om je adem weer fris te maken. Gewoon water drinken is al een hele goede behandelingsmethode. Wanneer je niet genoeg water in je lichaam hebt produceer je minder speeksel. Met speeksel bestrijd je slechte adem op een natuurlijk manier, omdat het de bacteriën in je mond voor een deel dood. Nog beter is om een kleine beetje citroenzuur in warm water te doen en dat te drinken. Ook gorgelen met zout water is een prima oplossing.

Echter, als je slechte adem zich al naar een verder stadia heeft ontwikkeld, zal alleen water drinken het probleem niet volledig oplossen. Zie je een geel of wit laagje op je tong wanneer je in de spiegel kijkt? Dan is dit het gevolg van de anaerobe bacteriën in je mond. Deze aanslag op de tong kun je eenvoudig verwijderen met een tongschraper. Vervolgens is het belangrijk dat je zorgt voor goede mondhygiëne, waarbij je flost en spoelt met mondwater, zodat de anaerobe bacteriën geen kans krijgen om de aanslag opnieuw te maken.

Stop-Slechte-Adem-Behandelplan

Het antwoord op de vraag hoe ga je slechte adem tegen is eigenlijk wel eenvoudig. Als je echt alles wilt weten over het bestrijden van slechte adem, dan kun je het zeer effectieve programma van Ton Koopman volgen. Dit heet het Stop-Slechte-Adem-Behandelplan en hierin worden de beste manieren besproken waarmee je slechte adem tegen kunt gaan!