Frisse adem

Een frisse adem: hoe krijg je maar vooral ook hoe behoud je die?

Een frisse adem is belangrijk voo iedereen. Immers je wilt toch zeker een goede eerste indruk maken. Schone witte tanden zijn hierbij belangrijk. Maar ook een frisse adem speelt een enorm grote rol bij de eerste indruk. Wanneer iemand ruikt dat je adem slecht is, zullen ze hierdoor direct een negatief beeld van je hebben. Dat is natuurlijk iets wat je graag wilt vermijden. Daarom worden er hier een aantal tips voor frisse adem gegeven zodat je niet snel zal komen te lijden onder slechte adem.

Witte tanden en het verband met een frisse adem

Vaak ontstaat er nog weleens wat onduidelijkheid over frisse adem en witte tanden. Deze zijn namelijk niet onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iemand kan spierwitte tanden hebben maar toch een slechte adem, of andersom. Dat komt omdat een frisse adem haast niets te maken heeft de tanden zelf. Een ruikende adem heeft te maken met de mond, niet met de tanden. Zodoende is het belang dat de mondhygiëne voldoende is. Dit houdt dus meer in dan alleen een tandenborstel met tandpasta. De hele mond moet gereinigd worden. Flossen en spoelen met mondwater zijn minstens zo belangrijk om je adem fris te houden, maar dan moet je een spoeling nemen zonder alcohol.

Frisse adem tips

Hier volgen een aantal eenvoudige tips voor een frisse adem. Met deze tips zal je niet snel te maken krijgen met een onaangename mondgeur.

  • Drink veel water. Uitdroging is één van de grootste dooddoeners als het gaat om frisse adem. Een slechte adem is namelijk in de meeste gevallen het gevolg van anaerobe bacteriën in de mond. Deze bacteriën gedijen in een droge mond. Ongeveer 2 liter water per dag drinken zal ervoor zorgen dat je voldoende gehydrateerd bent en blijft.
  • Een goed gebalanceerd dieet. Wanneer je teveel van een bepaalde voedingsstof eet kan dit een slechte adem veroorzaken. Ook een koolhydraatarm of eiwitrijk dieet kan je adem zeer onfris maken. Veel fruit en andere vitamines zijn altijd goed. Eiwitten en voeding zoals knoflook en uien zullen met mate gegeten moeten worden. Alcohol is ook een boosdoener, omdat het je lichaam uitdroogt.
  • Houd je tong schoon. Je tong is dé plek waar anaerobe bacteriën zich nestelen. Door tijdens het poetsen van je tanden ook je tong te schrobben zal je al een groot deel van de bacteriën doden. Door ook nog eens te spoelen met mondwater zal je adem fris blijven. Als de anaerobe bacteriën niet genoeg in toom gehouden worden zullen ze – met behulp van eiwitten – vluchtige zwavelverbindingen aanmaken, wat in een geel of witachtig laagje slijm op de tong veroorzaakt. Om dit te verhelpen kun je het beste een tongschraper gebruiken.

Kom van je slechte adem af

Wil je meer weten over slechte adem en hoe je dit het beste kunt voorkomen en behandelen? Dan kun je je op deze pagina aanmelden voor een geweldig informatieve videotraining die bestaat uit 5 delen. In deze videotraining wordt het nummer 1 geheim verklapt waarmee je een frisse adem kunt behouden en opnieuw kunt verkrijgen – al binnen 12 uur kun je 50% van je slechte adem verminderen!