Een slechte adem door afvallen? Hier de beste tips!

Een slechte adem door afvallen?

Is een slechte adem door afvallen inderdaad mogelijk? Jazeker! Veel mensen volgen tegenwoordig een dieet om het gewicht en het lichaam te krijgen dat ze graag willen hebben. Maar soms kan een dieet nadelige gevolgen hebben, die je niet eerder ergens vermeld hebt zien staan. Het krijgen van een slechte adem door afvallen is een vaak voorkomend probleem dat o.a. ook door het type voeding dat je eet veroorzaakt wordt. Een hele vervelende bijwerking dus waar je het liefst zo snel mogelijk weer vanaf wilt komen! In dit artikel geven we je de beste tips om slechte adem door afvallen te voorkomen.

Diëten zonder slechte adem

Om toch gewoon een dieet te kunnen volgen zodat je kunt afvallen zonder slechte adem te krijgen, zal je eerst moeten begrijpen wat er met je lichaam gebeurt tijdens het volgen van een dieet. Veel diëten bestaan uit het eten van eiwitten.

Wanneer het lichaam een overtollige hoeveelheid eiwit in het systeem heeft, wordt dit moeilijker afgebroken en verteerd. Dit is ook de reden waarom eiwitrijke voeding voor langere tijd een gevuld gevoel geeft. En omdat het langer duurt voordat het eiwit is afgebroken, ontstaat er ook een slechte adem tijdens het afvallen. Je spijsvertering wordt vaak weerspiegeld in de geur van je adem, denk maar de geur die je adem krijgt na het eten van knoflook of ui.

Nu wil je natuurlijk weten hoe je kunt afvallen zonder slechte adem te krijgen. Dit is op zich niet zo moeilijk, maar vereist wat meer aandacht.

Middeltjes ter bestrijding van slechte adem

Omdat je toch je dieet op wilt volgen en wilt afvallen, zonder daarbij een slechte adem te krijgen, is het consumeren van eiwitten vaak onvermijdelijk. Als je dit toch wilt vermijden zal je in de meeste gevallen een totaal ander dieet moeten gaan volgen. Maar dat hoeft in principe niet.

Je kunt de slechte geur van je adem op een aantal manieren proberen te elimineren. Pepermunt en kauwgom zijn uiteraard een optie, maar dit is vaak ook weer ongezond vanwege die suikers die hierin zitten. Dat is dus niet verstandig tijdens een dieet. Wel kun je de natuurlijke variant proberen.

Chronisch Last Van Slechte Adem? Ontdek Hier Hoe Je Er Definitief Vanaf Komt!

 

Pepermuntbladeren en peterselie helpen bij het fris maken en houden van de mond. Bovendien bevorderen ze de spijsvertering. Veel water drinken is ook een simpele oplossing om een slechte adem tijdens afvallen te voorkomen. Goede hydratie van het lichaam is heel belangrijk en zorgt ook voor een betere spijsvertering.

Hierbij dus een paar goede tips:

Drink regelmatig en voldoende water (ieder uur een glas). Doe dit zodra je wakker bent want het water zal je helpen om de eiwitresten en bacteriën die tijdens de nacht zijn ontstaan weg te spoelen.
Stimuleer de speekselproductie door goed en veel te kauwen en aarzel niet om zure producten te eten
Na iedere maaltijd poets je je tandig grondig en spoel je met heet water na. Maak gebruik van een goede tandenborstel, een tandenstoker, rager of flosdraad, en vergeet ook niet de tongschraper. Na het tongschrapen dien je nog een belangrijke vervolgstap te doen. Meer info hierover ontvang je door te klikken op deze knop:

Ontdek Waarom Tongschrapen Alleen Niet Voldoende Is! >> KLIK HIER <<

Belangrijk Is Een Goede Mondhygiëne! Vooral Bij Afvallen

Veel mensen doen het misschien al, maar het moet toch gezegd worden: goede mondhygiëne is uiterst belangrijk. Een slechte adem tijdens afvallen met een dieet hoeft niet door het eten te komen. Het is heel goed mogelijk dat je je mond niet op de juiste manier reinigt. Zorg ervoor dat je tussen je tanden flost om alle etensresten te verwijderen die zijn blijven hangen. Je mond spoelen met mondwater is ook een hele goede manier om van slechte adem af te komen.

Afvallen zonder slechte adem te krijgen is niet makkelijk. Je wilt toch gewoon zonder problemen je dieet kunnen volgen. Zolang je aandacht besteedt aan het gezond houden van je mond, en je volgt onze instructies op zoals besproken iin deze gratis videoserie zal de nadelige bijwerking van een slechte adem tijdens het afvallen je bespaard blijven.