Een gele tong en slechte adem

Een slechte adem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een overschot aan een bepaalde soort bacteriën op de tong. Soms treedt er hier verkleuring bij op, bijvoorbeeld een gele tong. Een slechte adem vanwege deze tongbacteriën is eenvoudig te diagnosticeren en te genezen.

Het eerste wat je daarvoor moet doen, is in de spiegel kijken of je inderdaad een witte of gele tong hebt. Als je dit ziet, dan heb je hoogst waarschijnlijk een slechte adem die veroorzaakt wordt door tongbacteriën. Nu dat je weet wat de oorzaak is, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk ook een oplossing voor weten.

Bestrijding van tongbacteriën

De meest voorkomende manier om van een gele tong af te komen, is door middel van een tongschraper. Bij de bekende drogisterijen zijn deze veelal verkrijgbaar in variërende prijsklassen. Eenmaal aangeschaft, is het belangrijk om de tongschraper dagelijks te gebruiken wanneer je je tanden poetst. Zorg ervoor dat het onderdeel van je dagelijkse routine wordt.

Let er bij het schrapen van de tong op dat de meeste bacteriën zich verder achter op de tong bevinden. Schraap dus niet alleen het deel van je tong dat je ziet, maar zo ver mogelijk naar achter. Verder dien je nog een belangrijke vervolgstap te doen. Wat voor stap dat is kun je vinden in onze gratis videos. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je van je gele tong en slechte adem afkomt.

Definitief Afrekenen Met Je Slechte Adem? KLIK HIER

Waarom verkleurt de tong?

Er leven ongeveer 500 soorten bacteriën in onze mond. Heel veel hiervan zijn belangrijk voor, bijvoorbeeld, het afbreken van voedingsresten en het behouden van een gezonde speekselproductie.

Andere soorten, zoals de anaerobe bacteriën, kunnen slechte adem en een gele tong veroorzaken. Deze bacteriën voeden zich vooral met eiwitten en wanneer zij de aminozuren hiervan afbreken ontstaan er vluchtige zwavelverbindingen die niet zo fris ruiken. Dit uit zich in een vergeling van de tong.

Andere manieren van bestrijding

Een tongschraper is niet genoeg om van de gele tong af te komen. Ins het Stop slechte Adem Behandelplan bespreken we een aantal andere huismiddeltjes en behandelingen die gebruikt kunnen worden.

En dat zijn niet de gebruikelijke inefficiënte oplossingen die de commercie aanbiedt zoals de speciale soorten mondwater of antibiotica, die de bacteriën in de mond doden want daarmee worden ook de goede bacteriën gedood.
Een geel verkleurde tong kan overigens ook het gevolg zijn van een ziekte of een tekort aan een bepaalde soort vitamine. In dat geval kunnen supplementen evenals natuurlijke extracten ingenomen worden om de tong weer een gezonde kleur te geven.

Professionele hulp

Het is natuurlijk ook een optie om de huisarts te raadplegen. Echter de meeste huisartsen weten weinig over behandelmethodes voor slechte adem. Ze verwijzen patiënten doorgaans dan ook door naar de tandarts of ze nemen je geheel niet serieus.

Je kunt veel beter de lange pijnlijke weg vermijden die ik persoonlijk heb bewandeld tijdens mijn zoektocht naar effectieve bestrijdingsmethoden door het volgen van het Stop Slechte Adem Behandelplan.

Wat je ook doet, het is belangrijk om een gele tong zo snel mogelijk weer terug naar zijn normale gezonde kleur te krijgen. Omdat dit slechte adem als gevolg heeft kan je sociale leven eronder lijden. Wachten tot het vanzelf overgaat is niet slim want dat gebeurt niet.
Tongbacteriën kunnen overigens goed voorkomen worden door goede mondhygiëne. Dagelijks je tanden poetsen en flossen, zorgt er al voor dat er geen onnodige ophoping van bacteriën plaatsvindt. Daarnaast is het raadzaam om ongeveer 2 liter water per dag te drinken, omdat een droge mond een broedplaats voor bacteriën is. Wanneer deze punten dagelijks routine worden, is de kans op een gele tong en een slechte adem zeer klein.