Dieet en slechte adem: wat is het verband

Dieet en slechte adem als gevolg

Het is geen verassing dat het voedsel dat we eten een slechte adem kan veroorzaken. Veelvuldige consumptie van uien resulteert in een onaangename geur in je mond. Maar wat als je slechte adem van een dieet komt? Dat kunnen verschillende diëten zijn. Het dieet van Atkins kan een mondgeur als bijeffect opleveren, wat natuurlijk erg vervelend is. Hoe goed je je mond dan ook reinigt, de slechte adem zal blijven bestaan omdat het een dieper liggend probleem is.

Ketose

Veel diëten zijn koolhydraatarm, zoals het Dr. Frank Dieet. Koolhydraten zijn een brandstof voor ons lichaam. Wanneer er niet genoeg koolhydraten aanwezig zijn, dan gaat het lichaam in plaats daarvan vetten verbranden. Hierbij komen afvalstoffen vrij die ketonen genoemd worden.

Deze ketonen worden vervolgens door de mond uitgeademd, waarbij er een onaangename mondgeur tijdens een dieet verspreidt word. Het is niet mogelijk om deze mondgeur van het Atkins dieet tegen te gaan, tenminste, als je het dieet wilt blijven volgen. Afvallen door dergelijke diëten te volgen in combinatie met slechte adem is dus bijna onvermijdelijk.

Eiwitdieet en slechte adem

Een slechte adem tijdens een dieet komt niet alleen door de ketonen die vrij komen tijdens het verbranden van vet. Ook een eiwitdieet heeft gevolgen voor de mondgeur tijdens het dieet. Eiwitten bevorderen namelijk het proces van de aanmaak van vluchtige zwavelverbindingen die anaerobe bacteriën creëren.

In het uiterste geval kunnen deze vluchtige zwavelverbindingen zich uitten in een witte of geelachtige aanslag op de tong. Deze aanslag verspreidt een zeer onaangename geur die alleen met een tongschraper goed verwijderd kan worden.

Dieet Atkins en slechte mondgeur

Het Atkins dieet is, net zoals het Dr. Frank Dieet, een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet. Dit betekent dus dat slechte adem tijdens afvallen haast niet te vermijden valt. Je zult eraan moeten geloven dat je een Atkins mondgeur krijgt van dit eiwitdieet. Je kunt wel proberen om de slechte adem tijdens een dieet te verstoppen en te verminderen.

Verminder slechte adem tijdens afvallen

Er zijn een aantal manieren om de slechte adem tijdens een dieet te verminderen. Deze zijn bijvoorbeeld:

  • Het drinken van veel water zodat de afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Hierdoor komen er minder ketonen in je adem terecht.
  • Een kleine hoeveelheid koolhydraten toevoegen aan het dieet. Dit is niet alleen goed voor het vermijden van de mondgeur tijdens het dieet, maar is ook gezonder dan helemaal geen koolhydraten in je lichaam te hebben.
  • Er zijn bepaalde middeltjes verkrijgbaar gemaakt van natuurlijke producten die kunnen helpen om afvalstoffen te verminderen zodat je een frisse adem krijgt.

Het hebben van een slechte adem tijdens een dieet is dus bijna onvermijdelijke, maar gelukkig niet helemaal. Je kunt ook nog proberen om veel pepermuntjes of kauwgom te eten – let dan wel op dat je voor de suikervrije variant gaat.

Weet je zeker dat je slechte adem komt door je dieet en wil je toch op manier afvallen last te hebben van een slechte mondgeur? Eet vijf dagen gezond (groente, fruit) en ga twee dagen vasten waarbij je veel water drinkt! Denk je dat je slechte adem niet komt door een dieet, en je wilt de nr 1 oorzaak ontdekken en weten hoe je je slechte adem kunt verminderen met 50% binnen 24 uur? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en gratis videotraining!