Slechte Adem Door Bacteriën In De Mond

Er is niets erger dan in een vergadering zitten en wanneer je je mond open doet deinzen de mensen terug. Dat kan het moment zijn waarop je je realiseert dat je een slechte adem hebt. 

Er zijn veel mensen die zich in soortgelijke situatie hebben gezeten, dus je bent gelukkig niet alleen. Maar wat kunnen de oorzaken zijn van een slechte adem?

Bacteriën In De Mond? Dan Vrijwel Zeker Ook Een Witte Tongaanslag

Slechte adem wordt in de medische wereld halitose genoemd. Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een overschot aan anaerobe bacteriën in de mond. Deze bevinden zich voornamelijk op de achterkant van de tong, om precies te zijn. 

Door de aanwezigheid van deze micro-organismen wordt de mond vaak sneller droog vanwege een gebrek aan zuurstof en speeksel. Voornamelijk na het slapen, wanneer speekselproductie omlaag gaat, is dit geval. Dit wordt dan ook wel ochtendmond genoemd.

Vrijwel iedereen heeft bij het wakker worden dan ook een vieze adem. Je bent echt niet de enige!

Soms kun je aan je tong zien dat je deze anaerobe bacteriën in de mond hebt, deze is dan namelijk bedekt in een wit of geel laagje slijm. Hieraan is te zien dat de bacteriën aan het werk zijn, en door dit laagje slijm wordt de halitose veroorzaakt. 

Het is dus belangrijk dat deze bacteriën uit de mond verwijderd worden. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar wanneer het al te laat is dan zijn er een aantal effectieve manieren om van de halitose (ook wel slechte adem genoemd) af te komen.

Wat Je Kunt Doen Tegen Tongbacteriën

Een goede mondhygiëne is de beste oplossing tegen bacteriën in de mond. Als je last hebt van een slechte adem, dan kun je een aantal extra mondreinigingstactieken toepassen. 

Een hele goede manier om tongbacteriën te bestrijden is met een tongschraper. Dit eenvoudige instrument doet precies wat je denkt, namelijk de bacteriën in de mond van de tong schrapen. Het witachtige slijmlaagje kan op deze manier van de tong verwijderd worden.

Maar pas op! Tongschrapen kan je slechte adem zeker verergeren als je niet een specifieke vervolgstap doet. Je kunt hierover meer vernemen in 1 van onze gratis video's. Deze ontvang je als je hieronder even je email en voornaam invult

Waarom Tongschrapen Je Slechte Adem Alleen Maar Erger Maakt

Heb je bacteriën in de mond en ook een witte tongaanslag? Dan is het heel belangrijk te weten dat je met een tongschraper je slechte adem alleen maar kan verergeren indien je niet deze speciale vervolgstap uitvoert. Meer hierover en informatie over hoe je van je slechte adem af kunt komen in deze videoserie. Over enkele seconden helemaal GRATIS in je inbox

Naast het poetsen van je tanden en regelmatig flossen, is het ook verstandig om je mond te reinigen met een mondspoeling waarbij je de bacteriên neutraliseert.  Door de actieve ingrediënten die hierin zitten kunnen een groot aantal van de bacteriën in de mond gedood worden. Maar het je moet erg oppassen welke mondspoeling je gebruikt. Met de meeste mondspoelingen kom je maar slechts tijdelijk van je  slechte adem omdat de bacteriën slechts tijdelijk worden gedood - om daarna weer in een razendsnel tempo terug te komen!

Wil je weten hoe je je eigen mondspoeling kunt en herhaalde aankopen kunt vermijden? (immers je maakt het dan helemaal zelf, op basis van natuurlijke ingrediënten). Klik dan op de rode knop hierboven, want ook dit onderwerp wordt behandeld in onze gratis videoserie.

Welke Voeding Om Bacteriën In De Mond Tegen Te Gaan? 

Zorgvuldig aandacht besteden aan je mondhygiëne is belangrijk, maar niet het enige dat belangrijk is om je mond vrij van bacteriën en een slechte adem te houden. 

Verkeerde voeding eten kan erin resulteren dat anaerobe bacteriën zich gaan vermenigvuldigen en ophopen. Eiwit is een voedingsstof die niet in grote hoeveelheden geconsumeerd dient te worden wanneer je een slechte adem en mondbacteriën wilt voorkomen

Het eten van groenten, vooral wanneer deze rijk zijn aan vitamine-C, kan de bacteriën in de mond helpen bestrijden. Veel wortels, appels en citroen eten is niet alleen erg gezond, maar ze zorgen er ook voor dat je mond fris blijft en vrij van slechte adem.

Wanneer je last hebt van een slechte adem en bacteriën in de mond, dan kunnen deze behandelingen er voor zorgen dat alles weer fris en gezond wordt!